DotNetNuke is...

Een Content Management Systeem

DotNetNuke is een Content Management Systeem of ook wel CMS genoemd. Een CMS-systeem laat u toe om de inhoud van uw site op een eenvoudige manier te wijzigen. Waarbij u enkel gebruik maakt van uw favoriete internetbrowser en basiskennis van Microsoft Word.

Het zwaarste deel van uw werk is geweldige artikels schrijven, die iedereen wil lezen. Uw eigen fantasie is de limiet.

Een systeem dat overdracht van werk mogelijk maakt

DotNetNuke is zo gemaakt dat u andere mensen toegang kunt geven om uw teksten te veranderen. U kunt het werk delegeren naar verschillende medewerkers die elk verantwoordelijk zijn voor bepaalde onderdelen van uw site.

Een systeem dat zich bedient van opensource-software

DotNetNuke is een opensource-project, wat eigenlijk betekent dat het op zich GRATIS is. U kunt het programma downloaden zonder dat u enige licentie moet betalen. Maar aangezien DotNetNuke een Microsoft .NET programma is, kan het niet draaien op de gratis webspaces die meestal worden aangeboden door uw internetprovider. Daarom heeft u een gastheer nodig die uw website op zijn of haar server wil draaien tegen een jaarlijkse huurprijs.

Een systeem met ontzettend veel mogelijkheden

Aangezien het design en de inhoud volledig gescheiden zijn, heeft u ook een aantrekkelijk design nodig dat surfers aantrekt. Het is ook mogelijk dat u zeer specifieke applicaties wenst. Er zijn duizenden modules te koop tegen heel lage prijzen. U vindt in deze lijst beslist de oplossing voor u.

De beste opties treft u aan op www.snowcovered.com. Hier vindt u niet alleen extra programma’s voor alle versies van DNN maar ook een heleboel designs (skins) die u naar believen kunt uploaden en gebruiken in uw DNN-systeem.

Een systeem met ruimte voor implementatie van maatwerk

Als u een op maat gemaakt programma wenst, kunt u terecht bij een programmeur die heel snel uw applicatie kan ontwikkelen en implementeren in DotNetNuke.

U wil bijvoorbeeld een webshop die de orders van uw klanten rechtstreeks in een Backend System in SAP schrijft. Een .NET programma kan eigenlijk met elk systeem verbinding maken en er gegevens naar toesturen en ontvangen.

De mens achter het systeem

DotNetNuke is niet alleen een programma. Het is ook een groep gepassioneerde mensen die de software continu verbeteren. U blijft dus niet zitten met een applicatie die vandaag up-to-date is en volgend jaar achterhaald is. Het DNN-team tracht minstens eenmaal per kwartaal een upgrade uit te brengen.

DotNetNuke kan de werking van zijn team blijven ondersteunen door ook een professionele versie te verkopen. In deze laatste versie is veel meer ondersteuning inbegrepen dan bij de gewone versie. De basisversie (community version) blijft gratis en evolueert mee met de professionele versie. Het grote voordeel hiervan is dat de problemen veel sneller onderschept worden omdat een veel groter publiek gebruikt maakt van dezelfde basissoftware.

Hoe kunnen wij u helpen in dit verhaal?

DNN is gratis maar als u het systeem niet kent of u heeft geen webserver, dan heeft u iemand nodig die dit voor u kan regelen. Hierin biedt DNN Websites u alle hulp die u nodig heeft.

Wij volgen DotNetNuke al op van bij het prille begin. Als specialist in ABAP en .NET kunnen wij u heel snel een oplossing op maat bieden.

 Heeft u nog bijkomende vragen? Neem gerust contact op.Wat is DotNetNuke?