Wijzigen van de HTML module

De meest gebruikte module in DNN is de HTML module.  Eigenlijk is dit niet meer dan een programma waarmee u tekst en foto's kan bewerken op bijna dezelfde manier als Microsoft Word.  Als websites maakt, dan maakt u eigenlijk HTML, maar u hoeft dat niet te kennen, DNN maakt dat voor u.

Om de inhoud van een HTML module te wijzigen, klikt u op: Tekst bewerken in DNN

Dit is de editor (er zijn verschillende versies in omloop, dus het uitzicht kan licht verschillen):
Wijzigen HTML module in DNN

Overzicht

  1. Tekst met opmaak: u kan uw inhoud wijzigen en u ziet hoe de module er zal uitzien, Tekst zonder opmaak: u heeft niet de gemakkelijke editor ter beschikking u u moet de HTML zelf coderen.
  2. De knoppen: hiermee kan u verschillende elementen toevoegen aan uw tekst of uw tekst formateren zoals u dat in Word zou doen.
  3. Hier kan u de inhoud van de module typen
  4. Met design ziet u wat het uiteindelijke resultaat zal zijn, met HTML ziet u hoe de tekst er uit ziet as HTML
  5. Actie knoppen: hiermee kan u de wijzigingen opslaan (Save), annuleren (Cancel) of bekijken hoe uw tekst er zal uitzien zonder op te slaan (Vooruitblik)
Plakken tekst in een DNN website

Plakken van tekst

Als u tekst kopieert uit Microsoft Word en in uw website wil plakken, dan bent u best dat u kiest voor het "Paste Plain Text":
dit zorgt ervoor dat alle nutteloze opmaak regels uit Word niet worden mee gekopieerd in uw website.

De reden hiervoor is dat uw website gedesigned is, en dat alle lettertypes en kleuren bepaald zijn door een designer.  Als u teksten uit Word gaat kopiëren, dan overschrijft u eigenlijk het werk van uw designer.  Uw pagina's zullen er niet meer éénduidig uitzien en voor u er erg in heeft gebruikt u op alle pagina's andere lettertypes en kleuren, en verliest u de professionele look waar u voor betaalde.

Nadat u kiest voor Paste Plain Text verschijnt er een popup scherm dat u vraagt om de tekst te plakken in het kader.  Nadat u op de Paste knop gedrukt hebt, is uw tekst toegevoegd aan uw tekst, en kan u zelf de formatering gaan aanpassen op de correcte manier.
Toevoegen afbeelding in DNN

Toevoegen afbeeldingen

Door op de knop Toevoegen afbeelding in DNN te drukken, kunt u afbeeldingen opladen of kiezen uit de lijst.  deze afbeeldingen worden dan gebruikt in uw tekst.

  1. Lijst met folders op uw "Portaal Root", u kan uw foto's organiseren in verschillende folders om zo snel bij de juiste foto te komen.
  2. Alle foto's zijn in deze kolom te vinden, als uw foto niet op het scherm staat dan moet u met de pijltjes onderaan verder klikken tot u op de pagina komt waar uw foto staat.
  3. Dit is een vooruitblik van de foto die u selecteerde in de 2e kolom, nadat u ook de eigenschappen (properties) hebt aangepast kan u de gekozen foto met de Insert knop toevoegen.