Basis beginselen

Gebruikers

DNN-sofware herkent gebruikers die zich aanmelden op de website.
Een gebruiker die zich aanmeldt heeft meer rechten dan een anonieme surfer.
Rechten om bijvoorbeeld verborgen pagina's of modules te zien.

Rollen

Elke gebruiker heeft één of meerdere rollen. Bijvoorbeeld documentbeheerder of onderhouder perspagina. Deze rollen bepalen wat een gebruiker kan aanpassen op uw site.

Pagina’s

De site bestaat uit een aantal pagina’s. Op deze pagina’s kunt u alle informatie plaatsen. De meest gebruikte informatie is statische tekst en/of HTML.

Er zijn ook tal van interactieve toepassingen die communicatie met u als gebruiker, mogelijk maken.

Panelen

Op elke pagina staat een aantal panelen. Deze dienen om de verschillende soorten informatie uit modules uit te lijnen met elkaar.
Lege panelen worden niet getoond, er zorgen dus niet voor lege ruimtes.

Module’s

Op elke pagina worden modules geplaatst in een welgekozen paneel. Deze bevatten de uiteindelijke inhoud die gepubliceerd moet worden. Of die nu bestaat uit interactieve inhoud of niet.

De meest gebruikte module is de tekst- of HTML-module. Hiermee kunnen teksten op de site gezet worden. Eventueel aangevuld met illustraties. De kennis van Word is ruim voldoende om dit snel onder de knie te hebben.

Design

Elke website heeft zijn eigen design of skin.  Daarom zijn ook alle websites verschillend en zijn de hulpmiddelen niet op dezelfde plaats als u hier in deze handleiding kan lezen.  De principes blijven gelijk maar de designer heeft de pagina misschien anders ingedeeld.
Voor deze handleiding is de standaard skin van DNN gebruikt, deze is zeer duidelijk en helder.  Elke nieuwe DNN website heeft deze looks, tot die gewijzigd wordt door de beheerder naar een eigen look.